Η  Γ έ ν ν η σ η  τ ο υ  Κ ε ρ α υ ν ο ύ

images

Το γεγονός πριν. Πριν από την εμφάνιση του κεραυνού. Δημιουργική στιγμή πριν. Πριν από την ριζοσπαστική παρουσία του που θα ανανεώσει την ατμόσφαιρα και τον ηλεκτρισμό της γης. Για να φέρει την βροχή και την ανθοφορία. Για να εξισορροπήσει τις ηλεκτρικές δυνάμεις. Για επαναπροσδιορισμό της αρμονίας.
Το πεδίο των λαμπυρισμών είναι αυτό που εμφανίζεται όταν ο λεγόμενος ανιχνευτής κεραυνός έχει ολοκληρώσει την αγωγιμοποίηση ενός καναλιού μέσα στο οποίο θα ολοκληρώσει την εμφάνισή του ο κεραυνός.
Σε ένα αχανές πεδίο κάποιοι σκόρπιοι λαμπυρισμοί ορίζουν εκείνο τη γέννηση ενός άυλου και αγώγιμου αγωγού που επιτρέπει στο κορυφαίο φυσικό φαινόμενο του κεραυνού να κάνει την εμφάνισή του. Οι διαδρομές στο πεδίο που λαμπυρίζει δρόμοι που θα χαθούν δίνοντας τη θέση τους στους κεραυνούς. Χορός πάνω στον δρόμο του εκρηκτικού μύθου. Γενεσιουργό αίτιο. Ξεκινάει η περιδιάβαση-ανακάλυψη του χωμάτινου πεδίου δράσης, δημιουργείται η ανάλογη επικοινωνιακή σχέση , η διαδικασία αναγνώρισης , το τεκμήριο της αγωγιμοποιημένης διαφορετικότητας, η πραγματοποιήσιμη σύνδεση ξεκινάει και η μουσική αρχίζει να ακούγεται μέσα στις άπειρες εκρήξεις που συνθέτουν τη γραμμή του κεραυνού αφήνοντας τη βαθειά ανάσα του ήχου που σχηματίζεται στο βάθος με τη βροντή που παραλλάσσεται ανάλογα με τον άνεμο και τη μορφολογία της γης.
Το γεγονός, πριν εμφανιστεί ο κεραυνός.
Κανένας δεν περιπλανήθηκε πάνω σ’ αυτό το πεδίο. Δεν ξέρεις καν που θα δημιουργηθεί και είναι διαδικασία υψηλού ρίσκου.
Το ενεργειακό αλφάβητο στο οποίο καλούμαστε να συνυπάρξουμε μας ζητάει να το κατοικήσουμε, να το οικειοποιηθούμε, να το περπατήσουμε, να το σχολιάσουμε .
Η σημασία των περιπλανήσεων στο χώμα που λαμπυρίζει. Τελετουργία αναγνώρισης του μυστήριου που μας κάνει κοινωνούς των ουσιαστικών γεγονότων που έπονται.

Κωστής Τριανταφύλλου

http://vimeo.com/61252824

Περισσότερα: C o s t i s Κ ω σ τ ή ς

xx

http://www.costis.gr/uploads/3/7/7/8/3778954/dreamdrome_full-medium_quality.pdf

http://www.costis.gr/

http://www.costis.org/

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

http://www.costis.gr/uploads/3/7/7/8/3778954/full_c.v._in_greek_language.pdf

          Untitled Document with a lightning shadow

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s