ALTRIBE band / Out of the Blues

altribe instagram

Οι ALTRIBE band είναι ένα τετραμελές συγκρότημα, που δημιουργήθηκε από τον drummer – συνθέτη Albert Παναγιωτόπουλο. Η μουσική των ALTRIBE έχει βαθιές ρίζες στο Blues και το Rock, ενώ παίζεται με μία σύγχρονη προσωπική, moody, post psychedelic άποψη.

Εκτός από τον Albert, οι ALTRIBE είναι η Fiona Λαμπρίδη στη φωνή και ακουστική κιθάρα, ο Απόστολος Καρατζάς στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Δημήτρης Μπίλλιας στο μπάσο. Tα μέλη του συγκροτήματος έχουν εμπειρία και συνεργασίες στο παρελθόν, με groups και διακεκριμένους καλλιτέχνες σε διαφορετικά είδη μουσικής, πράγμα που συμβάλλει στην ευρύτητα του ήχου των ALTRIBE. Η μοναδική μουσική χημεία τους και η ιδιαίτερη προσωπική τους σχέση, κάνουν τους ALTRIBE band ένα project με σταθερές βάσεις και συγκεκριμένη άποψη γιά τον ήχο και την εικόνα τους.

Έχουν εμφανισθεί σε μουσικές σκηνές των Αθηνών, της περιφέρειας και σε festivals, παίζοντας τα δικά τους original τραγούδια σε αγγλικό στίχο και επιλεγμένες διασκευές στο ύφος της μπάντας.

Έχουν λάβει άδεια επανεκτέλεσης από την εταιρεία των Rolling Stones, γιά την επιτυχημένη προσαρμογή στο τραγούδι Gimme Shelter.

Έχουν τιμηθεί επίσης με platinum awards από εταιρείες A&R της Αμερικής (TuneΗog, Taxi), ενώ έχουν βρεθεί στη θέση Νο 1 σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο top10 της διεθνούς πλατφόρμας συγκροτημάτων  ReverbΝation (Οκτώβριος 2013).

Το βρετανικό περιοδικό Stencil magazine έχει κάνει εκτενή παρουσίαση του group.

Τραγούδια τους έχουν σημαντικό air play σε fm και internet radios.

Τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το cd τους με τίτλο “Aphrodisiac”, ενώ από τον Απρίλιο του ίδιου έτους, και για τρείς μήνες, διέμειναν στο Βερολίνο, πραγματοποιώντας συναυλίες.

(Το συγκρότημα με διαφορετική σύνθεση και με ελληνικό στίχο, έχει ένα digital single με τη Warner music και ένα cd με τίτλο «το Θαύμα», 2012 με την FM records – συμπαραγωγός ο Άκης Γκολφίδης).

????????????????????????????????????

ALBERT ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Έχει συμμετάσχει ωs μέλος πολλών Rock και Jazz groups και έχει επίσης συνεργαστεί ως session drummer με αρκετούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές όπως Γ. Σπανός, Γ. Χατζηνάσιος – Μ. Χατζηγιάννης, M. Φραγκούλης, Λάκ. Παπαδόπουλος, Α. Καλογιάννης, Α. Σαμίου, Πασχάλης, C-Real κά. παίζοντας σε πολλούς χώρους (Halfnote, Λυκαβηττός κά.)
Έχει διδάξει ως καθηγητής τυμπάνων στη Σχολή Μουσικής Πράξης του Ν. Τουλιάτου, στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, στη σχολή muse.gr των Α. Λαδόπουλου και Β. Ρακόπουλου, Ωδείο Γλυφάδας, Αθηναϊκό Ωδείο, ενώ εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη μουσική σχολή της N.Υόρκης  «The Collective». Ακόμα έχει παρουσιάσει αρκετά σεμινάρια για την τέχνη των τυμπάνων. Συνεργάζεται με το London College of Music μέσω της σχολής Guitarfor, έχοντας επίσης παίξει στις συναυλίες της σε χώρους όπως Σταυρός του Νότου, Οξυγόνο κ.α..

Έχει συγγράψει το βιβλίο «Oλοκληρωμένη μέθοδος για ντραμς», εκδ.Φ. Νάκας, το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά. Επίσης διετέλεσε συνεργάτης του περιοδικού «Sound Maker».
Είναι πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου συμμετείχε στην ιστορική Μουσική Ομάδα του Ιδρύματος και υπήρξε ο βασικός drummer της ορχήστρας της Αεροπορίας, όπου υπηρέτησε.

Ήταν μέλος της house band των τηλεοπτικών εκπομπών: «Όπως μας αρέσει» – ΕΤ1, «Cabaret» – New channel.
Το 2004 εξεδόθη το πρώτο προσωπικό του cd με τίτλο Albert- «Visionary World» και το 2006 κυκλοφόρησε το δεύτερο, με τίτλο Albert – «Ηyperfly». Στις συνθέσεις υπάρχουν πολλά στοιχεία από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις (Aφρο-Αμερικανικές, Ελληνικές, Μεσογειακές, Βαλκανικές, Ανατολικές) με το ύφος των κομματιών να κινείται σε ποικίλα μουσικά στυλ (Jazz, Rock, Latin, Lounge beat).

Στις παραγωγές αυτές συμμετέχει μία πλειάδα μουσικών: Β. Ρακόπουλος, Α. Λαδόπουλος, Γ. Κιουρτσόγλου, Μ. Λούτας, Α. Ορφανός, Γ. Ζευγόλης, Γ. Γρηγορίου, Μ. Θεοδοσάκης κά. – τραγούδι: Karen Solomon, Μαριάνα Ευστρατίου, φωνητικά: Fiona Λαμπρίδη.

Έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και έχουν γίνει συνεντεύξεις σε έντυπα όπως: Δίφωνο, Jazz και Τζαζ, Αθηνόραμα, Έψιλον, Έθνος, Ήχος & Εικόνα, Soundmaker, Μουσικός τόνος, Βήμα, Βραδυνή, κά. Στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2004 του περιοδικου Διφώνου, περιέχεται στο cd του το κομμάτι (Τζιβαέρι)/Immigrants του Albert.

Έχουν γίνει επίσης παρουσιάσεις με συνεντεύξεις και παίζoνται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως Κόσμος, Εν λευκώ, ΕΡΤ, Μελωδία, 902, Rock fm, Profit, 984, σε τηλεοπτικούς όπως «Μένουμε Ελλάδα» και στο Metro Αθηνών.
Τα cd`s διατίθενται στa καταστήματα Public, Iανός από την ΕΜΣΕ.
Η Albert band ήταν το πρώτο σχήμα που φτιάχθηκε για να παρουσιάσει αυτά τα κομάτια σε χώρους όπως After Dark, Παράφωνο, Rodeo, Guru, στον Αέρα, Πολυχώρος  Άγκυρα, Olympic Marine, Φεστιβάλ μουσικής – Γκάζι. Η μπάντα έχει συνεργασθεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως με τη Σωτηρία Λεονάρδου και τον Φίλιππο Νικολάου.
Δείγματα μουσικής στα:
www.cdbaby.com/cd/albert
www.cdbaby.com/cd/albert06

Eίναι ο ιδρυτής, ο drummer και ο βασικός συνθέτης και στιχουργός της ALTRIBE band

altribe 4

FIONA ΛΑΜΠΡΙΔΗ

Διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού, με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Μαθήτευσε κοντά σε διεθνούς φήμης λυρικούς τραγουδιστές όπως Rositza Troeva, Ghena Dimitrova & Rudolf Knoll. Master classes με τον μαέστρο M. Matakiev της Κρατικής Ορχήστρας της Σόφιας και με τον μαέστρο G. Ivanov της Κρατικής Ορχήστρας του Βερολίνου.
Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς εγχώριους και διεθνείς.
Ατομικά ρεσιτάλ σε φεστιβάλ όπως: Στο Α΄Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Σύρου, Ρεσιτάλ σε συνεργασία με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών/Ίδρυμα Φρόντζου Ιωαννίνων, Διεθνές Φεστιβάλ Λυρικού Τραγουδιού Ρόδου, Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Freiburg κ.α. Συνεργάστηκε με την γερμανίδα σοπράνο Cristiana Jordan, σε ρεσιτάλ με τίτλο: «Δυο Γυναίκες. Δυο Ευρωπαίες. Μια φωνή». Ιδρυτικό μέλος του φωνητικού συνόλου «Bellacanta».
Έχει διδάξει σε ωδεία και μουσικές σχολές όπως, Ωδείο Όπερα, Νέα Μορφή, Μουσικοί Ορίζοντες και Ευυμνία. Έχει παρουσιάσει σεμινάρια τραγουδιού σε ωδεία και χορωδίες.
Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα είδη μουσικής όπως blues, rock, soul κ.α. Υπήρξε μέλος της blues band «Tube a Bassa» ως lead singer όπου εμφανίστηκαν σε clubs της Αθήνας και της περιφέρειας. Έκαναν εμφανίσεις ως support στους Blues Cargo και Δ. Πουλικάκο.
Συμμετέχει στους World-Fusion δίσκους «Visionary World» & «Hyperfly» του Albert Παναγιωτόπουλου κάνοντας τα φωνητικά. Eίναι η lead singer των ALTRIBE band και συνδημιουργός ορισμένων τραγουδιών τους.

????????????????????????????????????

SPOOKY TRAIN

Don’t you know my name? Don’t you know my faith?

Don’t you know that I’m the one can go my way?

Can you feel the rain, can you feel the pain?

I see that someone else is leading in your brain.

I heard you in your dreams say you know the truth

I wave my hand, you fool, sitting in my booth

Walking in the streets you can find the bitch

You can see your enemy sending you a kiss

But I’m in the light so get out of my sight

Now I choose the field I wanna give my fight.

Hear you what I’m saying?

I’m gonna put you in a spooky train!

Don’t you know the law, a child has to grow

When he becomes a man he’s got a line to draw

Or I’ll smash your head, better when you‘re dead

Then you need no wine and you steal no bread

I heard you in your dreams say you know the truth

I wave my hand you fool, sitting in my booth

Have you heard the news, I can never lose

Pick up my guitar and I sing my blues

So better take good care, you can find me there

Where the sun is crowning and the moon is fair

Hear you what I’m saying?

I’m gonna put you in a spooky train!

Μusic: Fiona Lambridi

Lyrics: Albert Panagiotopoulos

www.altribeband.com

Σχολιάστε