Για να διαβάσετε το κείμενο του Νίκου Μπαλή κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ’ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΕΞ: ΠΑΡΙΣΙ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1968

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΗΣ

 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1973

Πώς ξεκίνησε και πώς τελείωσε η εξέγερση

Η πρώτη Συντονιστική Επιτροπή του Πολυτεχνείου σιγά σιγά οργανώνει την εσωτερική ζωή και αναζητεί «ενιαίο τρόπο έκφρασης ακόμα και στα συνθήματα, που έπρεπε να αφουγκράζονται το πλατύ αίσθημα του κόσμου κατά της δικτατορίας» λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, φοιτητής της Φυσικομαθητικής τότε και βουλευτής του ΣΥΝ σήμερα. Η χούντα τα ακραία συνθήματα – μαζί με τις κατηγορίες για όργια, για… τρίγωνα και τετράγωνα – τα αξιοποιούσε για να δυσφημήσει το κίνημα ή να το περιθωριοποιήσει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται τη… μάχη για το ποιος θα πρωτοπάρει τον πολύγραφο: «Ο Νίκος Μπαλής, αναρχικός, έδινε μάχη στήθος με στήθος. Έγραφαν συνθήματα όπως «Κάτω το κράτος», «Ευνουχίστε τον πλανήτη από τον φαλλό της εξουσίας»…».

ΤΟ ΒΗΜΑ 24/12/2002

Εκδόσεις του Νίκου Μπαλή:

«ΟΤΑΝ» ο τελευταίος καπιταλιστής στραγγαλιστεί με τα έντερα του τελευταίου γραφειοκράτη, η ανθρωπότητα θα ευτυχήσει. Αναρχικό περιοδικό που κυκλοφορεί ΟΤΑΝ θέλει.

 

 

 

 

           

                                                                                                                                  Μάρραιη Μπούκσιν: «Άκου Μαρξιστή»

 

 

 

 

 

 

                ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ

Ένα σχόλιο »

  1. Πόσο τον αγαπούσα,
    ήταν ίσως ο μόνος που σε Εξάρχεια και Δεξαμενή ποτέ τότε δε με αντιμετώπιζε σα μια μικρή αδέσποτη αλήτισα στο τραπέζι των μεγάλων μα κουβέντιαζε μαζί μου για βιβλία και Αναρχία, τους νέους της Ψυχιατρικής που μετέφραζε.
    Τόσα χρόνια μετά έχω ακόμα ζωντανά, στο νου και την καρδιά, πολλά λόγια του και τα λαμπερά κι αεικίνητα πονηρά του μάτια.

Σχολιάστε