«Τα σινεμά της Αθήνας 1896- 2013» του Δημήτρη Φύσσα

Standard

sine2

Τα σινεμά της Αθήνας 1896-2013

Ιστορίες του αστικού τοπίου 

                                               

«…Το βιβλίο δεν υπακούει άρα σε καμιά άλλη σκοπιμότητα, παρά στο στραβό μου το κεφάλι, κι αυτό ακριβώς το κεφάλι είναι που με ώθησε να ψάξω στα σημεία όπου τέμνονται η λόξα για την πόλη με τη λόξα για τον κινηματογράφο. Ή αλλιώς: υπό μία έννοια ΄Το ψωμί της εξορίας με τρέφει. Κουρούνες χτυπούν τα τζάμια της κάμαρας μου’, αν καταλαβαίνετε  τι εννοώ. (Κώστας Καρυωτάκης)».

Δ. Φύσσας

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σε μορφή PDF το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Φύσσα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εσαεί ελεύθερο και δωρεάν για κάθε χρήστη.

:

ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1896-2013

Ιστορίες του αστικού τοπίου imagesCASNIGXK

Ένα σχόλιο »

  1. Περίεργο βιβλίο. Γραμμένο με πολή επιπολαιότητα. Παρ ότι «έφαγε» 10 χρόνια.
    Και πετάει κάτι κοτσάνες (αφού ειναι άσχετος περι τα τεχνικά), κόντεψε να
    μου βει το μάτι. Θα γυρίσω σπίτι τραυματίας.

  2. Θερμά συγχαρητήρια για την ανάρτηση τού βιβλίου τού Δημήτρη Φύσσα. Υπάρχουν, όμως, δύο τεχνικά προβλήματα. Πρώτον, ΔΕΝ «φορτώνεται» καλά, με αποτέλεσμα να βγαίνει ένα μήνυμα «reload», και δεύτερον ΔΕΝ φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα να κατέβει σε μορφή «PDF».

    Με εκτίμηση,

    Παναγιώτης Μπενάς

    • Αγαπητέ φίλε,
      Το πρόβλημα με την «επαναφόρτωση» που εντοπίζεις οφείλεται στο μέγεθος του βιβλίου που είναι πολύ μεγάλο (950 σελίδες).
      Για το PDF, ο συγγραφέας δε θέλει να ανέβει σε αυτή την μορφή.
      Θα ενημερώσουμε πάντως τον κ. Φύσσα γι’ αυτά.
      Φιλικά «η Τρύπα»

      • Σάς ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας. Πάντως και παρά το μεγάλο μέγεθος τού βιβλίου θα μπορούσε να «φορτώνεται» χωρίς πρόβλημα – όπως γίνεται με χιλιάδες άλλα βιβλία και κείμενα στο διαδίκτυο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι με τα «free PDF» βιβλία και με ιστοτόπους όπως το «scribd», το «project Gutenberg», κλπ.
        Όσο για τη μορφή «PDF», είναι πολύ πιο εύχρηστη για τον αναγνώστη. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι και ο ίδιος ο συγγραφέας επιθυμεί να διαβάζεται αυτή η τόσο αξιόλογη και σπουδαία μελέτη του εύκολα με τη χρήση οποιουδήποτε ηλεκτρονικού μέσου ανάγνωσης (PC, tablet, κλπ.).
        Από τη στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία έχει κατεθέσει τη μελέτη του αυτή σε συμβολαιογράφο και άρα έχει διασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματά του, ΔΕΝ υπάρχει κανένας κίνδυνος κλοπής.
        Από την άλλη πλευρά, το υπάρχον πρόβλημα φόρτωσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ/ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΔΥΝΑΤΗ την ανάγνωση – έστω και σελίδα σελίδα…

        Αγαπητή «Τρύπα», νομίζω ότι τελικά μπορεί να βρεθεί λύση.

        Φιλικά,

        Παναγιώτης

  3. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, παρακάλεσα τους φίλτατους-ες admin να κάνουν τη σχετική μετατροπή. Όπως βλέπετε, τώρα φορτώνει κανονικά.

    Δημήτρης Φύσσας

Σχολιάστε