Ο Νίκολας Liber εικοσάρης…

Ο Νίκολας Liber σε άλλους Κόσμους

Χάρτες νησιών με χαμένους και κρυμμένους θησαυρούς

O Nicholas Liber φέρει ανάλαφρα μια ολόκληρη εποχή και την ιστορία της. Bουτηγμένος στην underground σκηνή των ’70ς και πνευματικό παιδί της, αφού έζησε όλη την ελευθερία και την περιπέτεια της εποχής του, σήμερα, στα 55 του χρόνια, συνεχίζει να ζωγραφίζει, με παιδική αισιοδοξία και εξωστρέφεια, νέους πολύχρωμους κόσμους. Σήμερα ως έμπειρος αλχημιστής ζωγραφίζει χάρτες, που αν διαβαστούν με τα μάτια της φαντασίας φανερώνουν από μέσα τους αληθινό χρυσάφι.

«Είναι ένα γλυκό συνονθύλευμα, λέει ο ίδιος, από πρωτόγνωρες δυνατότητες και υπέροχες προοπτικές, που όμως ακροβατούν συνεχώς στο χείλος της αβύσσου. Aυτή η αίσθηση του παρατεταμένου κινδύνου είναι ένα στοιχείο που την κάνει ιδιαίτερα συναρπαστική. Aπαιτεί την αδιάλειπτη εγρήγορσή μας και ταυτόχρονα μια στάση φυσικής χαλαρότητας που δίχως αυτήν δύσκολα επιβιώνεις».

«Μέσα στον καθένα μας υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός που περιμένει ανά πάσα στιγμή να ανακαλυφθεί. Οι χάρτες των νησιών με τους χαμένους θησαυρούς σε αυτό ακριβώς αποσκοπούν. Στο να μας υπενθυμίσουν την ύπαρξή τους και να μας παρακινήσουν να ψάξουμε επιτέλους να τους βρούμε».

Nicholas Liber, Dr LIBER (Νίκος Λυμπερόπουλος)

http://nicholasliber.

 

Κόμιξ του Dr. Liber για την ΤΡΥΠΑ

Σχέδια του Dr. Liber για την ΤΡΥΠΑ

3 responses »

 1. N. Liber
  2/7/12
  Μάλιστα… Το είδα επιτέλους!*
  Πάρα πολύ καλό, φίλε, εύγε!
  Άνετα μπορεί τώρα να εμπλουτίζεται non-stop (το διαδίκτυο μάς λύνει τα χέρια) και επιφυλάσσωμαι να στείλω και νέες συνεργασίες μόλις μπορέσω.

  Ως τότε: το ανέβασα (σήμερα) και στο facebook με την εξής εισαγωγική σημείωση:

  «Η ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΛΙ.
  Ο ποιητής, ερευνητής, συγγραφέας, μεγαλοεκδότης, διευθυντής & ιδιοκτήτης του περιοδικού ΤΡΥΠΑ αποφάσισε να ξανα-εκδώσει το περίφημο ιστορικό έντυπο το μακρινού παρελθόντος, αλλά αυτήν τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου. Και πολύ καλά έπραξε, λαμβανομένου υπόψη ότι στις μέρες μας κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν αγοράζει πλέον χάρτινα έντυπα και το μόνο χάρτινο πράγμα που ίσως πάρει είναι κανά χαρτί υγείας το πολύ-πολύ (εφόσον, βέβαια, δεν είναι από κείνους που πλένονται με κρύο νεράκι και πράσινο σαπούνι).
  Εδώ σήμερα εγώ -ως ψωνάρα που είμαι- σας ποστάρω το κεφάλαιο της Νέας Τρύπας, που αναφέρεται σε έναν άγνωστο μικρό και ασυνήθιστο ύποπτο, με την λογική πως άμα δεν παινέψεις πρώτα το σπίτι σου, θα πέσει και θα σε πλακώσει…»

  Επίσης, εχω και 2-3 παρατηρησούλες, την εξής μία:

  Είδα ότι κι εσύ έπεσες στην παγίδα να κάνεις το κλασσικό λάθος που κάνουν όλοι πολλοί άνθρωποι τελευταία, δηλαδή, γράφεις το Nicholas άλλοτε ως Νίκολας και άλλοτε σαν Nikolas αλλά ποτέ μα ΠΟΤΕ έτσι όπως το γράφεται κανονικά, δηλ., ως: NICHOLAS με CH και όχι με K…

  Το προφανές είναι ότι μάλλον θα μπερδεύτηκες κι εσύ από τους τόσους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους το έχεις δει γραμμένο τελευταία σε διάφορα σημεία του επικοινωνιακού υλικού της έκθεσης για το Αθηναϊκό Underground. Έχει ειπωθεί (πολύ σωστά) ότι «δεν έχει σημασία τι λένε για σένα αρκεί να προφέρουν και να γράφουν σωστά το όνομά σου»… Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, πόσο εγκληματική έχει υπάρξει αυτή η (εσκεμένη ή μη) αμέλεια του επιμελητή, ο οποίος μετά από αυτό καλά θα ήταν να πάψει να αυτοαποκελείται επιμελητής και να συστήνεται πλέον με την πραγματική του ιδιότητα ως αμελητής ή παραμελητής…

  Τέλος πάντων, αν έχεις την καλοσύνη, μόλις ευκαιρέσεις σε παρακαλώ διόρθωσε το όνομά μου όπου εμφανίζεται στην Νέα Τρύπα. Γιατί το Nicholas Liber δεν είναι απλά ένα όνομα, αλλά ένα trademark! (ή τουλάχιστον έτσι προσπαθώ εγώ πλέον να το επιβάλλω στην συνείδηση του φιλότεχνου κοινού)

  Και (για να σου δώσω ένα ακραίο αλλά πολύ ευκρινές παράδειγμα) όπως δεν γίνεται να γράφει κανείς αλλού Siemens, πιο κάτω Zimens και παρακάτω Simenes (κλπ), ή τη μια Lamborghini, την άλλη Labrogini, έπειτα Lavorogini ή Laborgene, κλπ, έτσι ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το Nicholas Liber.

  Συνεπακόλουθα, θα χρειαστεί να διορθωθεί και η διεύθυνσή μου στον παγκόσμιο ιστό, γιατί τώρα εμφανίζεται ωςhttp://nicholasliber. που δεν λέει τίποτα απολύτως – ούτε (φυσικά) σε βγάζει στο site μου εάν κάνεις κλικ επάνω του (δοκίμασέ το να το δεις κι εσύ) αφού είναι γραμμένο λειψό. Φαίνεται πως ο Δαίμων του Κυβερνοχώρου «έφαγε» την κατάληξη com, γιατί το σωστό είναι απλά:

  http://nicholasliber.com/

  Με πολλούς τρύπιους και τρυπαριστούς χαιρετισμούς,
  ο διαχρονικά πολυαγαπημένος φίλος & συνεργάτος σας:
  Nicholas Liber

  (*)Σημ.: Το είδα και είδα το Φως!
  Τώρα, αν αυτό είναι το «φώς το αληθινό» ή το «είδαμε φώς και μπήκαμε» δεν ξέρω να σου πω (και να σε φωτήσω), αυτό θα το αποφασίσει εν καιρώ η (από εμάς χειραγωγημένη) Ιστορία…

  Δες/άκου κι αυτό: http://youtu.be/eF9orUFRUMY

  • Καθε τελειος χαρτης όπως και ο ανωθι εμπεριστατωμένος οφείλει να είναι ελλειπης, παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία τα οποία ελπίζω να τα δούμε στην επόμενη έκδοση.
   1) Συντονισμός χρώματος περιοχών και τοπικής μυκοχλωρίδας ανά γεωγραφικό πλάτος και βάθος.
   2) Τα wetlands της βαλτικής και της σκανδιναβίας οφείλουν να διακρίνονται με ειδική ένδειξη
   κινδύνου ενώ προειδοποιητικά σήματα πρέπει να μπουν σε όλες τις επικίνδυνες περιοχές, όπως στις πηγές του Αμου-Ντάρια, στο Πουοκαίνι της Κουρλανδίας και στα σύνορα Πολωνίας-Τσεχίας γιατί λόγω μονίμων εγγυοβελτιωτικών έργων τρελαινεται το gps και σε πάει γύρω γύρω.
   3) Τριτον και καυστικότερον! Δεν νοείται σύγχρονος χάρτης χωρίς WC.
   Σεις κύριε ζωγράφε λοιπόν που γνωρίζεται τόσα πολλά όπως φαίνεται, απαντήστε μας σε κάτι απλό…»Γνωρίζεται μήπως πού είναι η τουαλέτα??»

   • Αγαπητέ, επειδή ο κυρ Λυμπερόπουλος θα απουσιάσει δι’ ολίγον και με έχει εξουσιοδοτήσει να απαντώ α.Α., το έχει σαν αρχή μόλις τελειώνει το χέσιμο να μη τραβάει ποτέ το καζανάκι (ο ήχος του συμπιεσμένου νερού τον κάνει να βλέπει εφιάλτες).
    Για περισσότερες πληροφορίες μετά την «Κοιμωμένη», θα δείτε τον «Μεγάλο Ξαπλωμένο» χτυπήστε και θα σας απαντήσει…
    Φιλικά ο α.Α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s